Dit moet je weten over stress.

May 22, 2017

 

  1. Het is heel natuurlijk om af en toe ongelukkig te zijn. Dat najagen van geluk en stressloosheid is evolutionair nooit de bedoeling geweest. Een redelijk evenwicht is biologisch het hoogst haalbare. Dus relativeer je stressgevoel.
     

  2. Bedenk dat het voortkomt uit een oeroud systeem. Bovendien voel je de meeste stress om dingen die totaal buiten je macht liggen. Het is heel goed om je te realiseren hoe nutteloos dat is. Aan de meeste dingen waar we ons druk over maken, kunnen we niks doen. 
     

  3. Stressoren zijn ingebeeld, ze zitten in je hoofd, maar ze kunnen er ook uit. Door te bedenken dat jij het bent die jezelf gek maakt.

Mooi interview met psychiater Witte Hoogendijk.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

April 26, 2017

January 23, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Tags
Please reload

frank@frankverborg.com

06 - 538 40 071​​

contact